Start Gezond Natuur Wandelen

geplaatst in: Nieuws | 0

Dag allen,

Ik ben blij dat ik jullie kan meedelen dat het toch gaat lukken om het Gezond Natuur Wandelen in onze gemeente te beginnen.

De start is in de Nationale Sportweek en wel op vrijdag 23 september.

Vanaf die datum wordt er elke week op de vrijdagmorgen een uur gewandeld vanaf het Hunzehuys in Borger. Dit onder begeleiding van een nieuwe uitvoerende collega ( Abel Tolner ) en een vrijwilliger. En ook zal er af en toe iemand van een huisartsenpraktijk uit Borger meelopen.

Tijdstip waarop er gelopen gaat worden is van 11.00 tot 12.00 uur. Er wordt in een rustig tempo gelopen waarbij er tijdens de wandeling 2 of 3 keer kort gestopt wordt en er informatie verstrekt wordt over de omgeving en/of de natuur.

Deelname aan de wandeling is altijd gratis en men hoeft zich niet van tevoren aan te melden.

We hopen dat de groep voorafgaand aan de wandeling een kopje koffie met elkaar gaat drinken in het Hunzehuys maar we gaan eerst gewoon wandelen.

Het zou natuurlijk mooi zijn als er zo’n eerste keer, en natuurlijk ook de keren erna, veel mensen mee gaan wandelen.

Juist omdat deze activiteit laagdrempelig en kosteloos is, hopen we dat het voor mensen voor wie bewegen niet vanzelfsprekend is en voor mensen die graag meer contacten willen deze activiteit voldoet aan een behoefte.

Er wordt deze week hard gewerkt aan een flyer. Zo gauw die er is stuur ik deze digitaal naar jullie toe of ik zorg dat jullie een stapeltje krijgen om mee te geven.

Maar wacht vooral niet met bekendmaken hoor. Hoe meer mensen ervan weten hoe beter het is. 😊

Met sportieve groet,

Petra van den Bosch

Combicoach Seniorensport en Sociaal domein

Uitvoerend beleidsmedewerker gezondheid

Tel.nr: 06 – 11 39 43 01

Mailadres: p.vandenbosch@borger-odoorn.nl