Natuurfilm WILDERNIS IN DRENTHE 10-3-2023 in Borger

geplaatst in: Nieuws | 0

Datum 20-02-2023

Succesvolle natuurfilm WILDERNIS IN DRENTHE te zien in Borger
De succesvolle natuurfilm WILDERNIS IN DRENTHE van het bekende Drentse natuurfilmersechtpaar Henk en Janetta Bos is vrijdagavond 10 maart te zien in het Hunebedcentrum, Hunebedstraat 27 in Borger. Aanvang: 20.00 uur. Zaal open om: 19.30 uur. Daarbij zijn de filmmakers zelf ook aanwezig.

 

 

Megasucces
Al bijna 20 jaar trekken Henk en Janetta door de Drentse natuur en weten op fascinerende wijze hun belevenissen op film vast te leggen. Dat heeft geresulteerd in een situatie waarbij ze zich bij elke film kunnen verzekeren van een zeer groot publiek. Voor Wildernis … trok het duo bijna drie jaar lang door meest ruige gebieden van het Hart van Drenthe en het Nationaal Park Drents-Friese Wold. Het eindresultaat is een spannende, avontuurlijke natuurfilm waarbij de prachtige Drentse natuur zich bloot geeft als nooit tevoren.
Wildernis in Drenthe was de eerste grote bioscoopfilm van het tweetal en bleek onmiddellijk een megasucces en een enorme kaskraker! De film brak in de bioscoop van De Nieuwe Kolk in Assen bezoekersrecords. Meer dan 10.000 bezoekers wisten daar de weg naar de film te vinden. Uiteindelijk was deze landelijk in meer dan 40 (!) bioscopen te bewonderen en haalde zelfs de voorronden van de L’Or Gouden Kalf, de hoogste filmonderscheiding van Nederland. SBS 6 Hart van Nederland besteedde destijds aandacht aan het succes van de film.
Zelf waren de filmmakers in diverse televisieprogramma’s te gast, o.a. Drie op reis en Mijn vlakke land.

Belangstellenden kunnen plaatsen reserveren via natuurfilms@henkbos.net of mobiel 06-114 655.