Into Nature

geplaatst in: Nieuws | 0

Wil je graag meer te weten komen over de bijzondere omgeving van Borger-Odoorn? Of heb je zelf interessante wetenswaardigheden te vertellen? Op woensdagavond 28 september organiseert Into Nature in het dorpshuis in Drouwen een kennisavond. Tijdens deze avond willen we graag kennis maken en kennis delen. Uiteenlopende thema’s zoals Drentse sagen en mythen het heelal en de Drentse geologie zullen deze avond aan bod komen. De kennisavond maakt deel uit van het doorlopend programma van Into Nature.

Sprekers die deze avond een korte lezing zullen geven zijn Marco de Vos (sterrenkundige en (vertrekkend) directeur van ASTRON) Henk Nijkeuter (historicus gespecialiseerd in Drentse mythen en sagen) en de Canadese kunstenares Randy Lee Cutler.

De avond is gekoppeld aan werkbezoek van Randy Lee Cutler die in september voor een werkperiode in Borger is. Randy is onder andere geïnteresseerd in de zichtbare en onzichtbare krachten die het landschap gevormd en gemaakt hebben: zoals de ijstunnel die de Hondsrug vormde in de voorlaatste ijstijd en de zoutkoepels onder het Drouwenerzand. Randy gebruikt de kennis die ze deze avond verzameld om een werk te maken dat deel zal uitmaken van de (inter)nationale kunstroute Into Nature: Time Horizons die Into Nature in 2023 in het landschap van Borger-Odoorn organiseert.

Je bent van harte welkom om tijdens deze avond naar de vele verhalen te luisteren maar vooral ook om eigen lokale kennis uit het gebied te delen met Into Nature en met kunstenaar Randy Lee Cutler. Hilde de Bruijn, artistiek leider van Into Nature, zal als vertaler en moderator optreden zodat de presentaties voor iedereen zo toegankelijk mogelijk zijn.

Locatie: Dorpshuis Drouwen Schoolstraat 10-A 9533 PL
Tijdstip: 28 september inloop met koffie en thee om 19.15 uur start avond 19.30 uur

Zien we je de 28e?

Hartelijke groet,
Marinus Pranger
06-24 707 150

Into Nature | Marinus Pranger
PO box 134 | NL-9400AC Assen
marinus@intonature.net | www.intonature.net